Klein babykleding | Babykleertjes voor de allerkleinsten

Ben je op zoek naar klein babykleding?

Wij hebben alle maatjes in huis voor zelfs de allerkleinste baby's. Je kan onze kleding ook bedrukken met naam!

Op zoek naar klein babykleding? Zoek niet verder!

Het selecteren van de perfecte "klein babykleding" kan best lastig zijn voor jou als kersverse ouder. De komst van een baby brengt zoveel vreugde, liefde, en ja, ook een beetje stress met zich mee, vooral als het gaat om alle voorbereidingen die erbij komen kijken, zoals De kinderkamer - wanneer moet die af zijn? welke kinderwagen, kinderwagen dekentjes en babykleding.

En babykleding wordt al snel te klein, dus hoe pak je dit slim aan?
Het kan super leuk zijn om lekker op zoek te gaan naar leuke klein babykleding. Maar tegelijkertijd is het ook echt wel een uitdaging om leuke dingen te vinden voor een goede prijs. In dit artikel leggen we graag uit waar je op moet letten en geven we je handige tips om zo voordelig mogelijk te shoppen.

Waar moet je op letten bij klein babykleding?

Comfort en veiligheid van de klein babykleding: 

  • Comfort: Je wil natuurlijk dat de babykleding lekker zit en niet te klein of te groot is. Het vinden van de juiste maat is dus belangrijk. Daarnaast moet je op zoek gaan naar zachte stoffen die ademen en vriendelijk zijn voor de gevoelige huid van je baby. Want heb je er weleens bij stilgestaan wat de voordelen hiervan zijn?
    Het is meer dan alleen de prijs waar je op moet letten, want goedkoop is toch vaak duurkoop. Het kopen van kwalitatieve babykleding voor je kleine heeft de volgende voordelen: 
    - De huid van je kindje raakt niet geïrriteerd. Op het begin is de huid extra gevoelig voor nieuwe stofjes en geurtjes. 
    - Je kind wordt niet wakker van jeuk en slaapt lekkerder door en dat wil je!
    - Je kind zal minder huilen omdat er minder irritatie is
    - Kwalitatieve babykleding kan je tegenwoordig ook vaak weer doorverkopen bijvoorbeeld via Vinted of Marktplaats. Of doe er je vrienden een plezier mee!
  • Veiligheid: vermijd kleding met kleine knoopjes of losse decoraties die een verstikkingsgevaar kunnen vormen. Een pasgeboren babytje zal al snel gaan sabbelen op allerlei voorwerpen en je wil voorkomen dat een kind kan stikken in knoopjes of andere decoratie op je babykleding.

Praktisch maar ook functioneel: 

  • Praktisch: Je zal vaak luiers moeten verschonen, dus zorg ervoor dat de klein babykleding makkelijk aan en uit kan. Denk aan rompertjes met drukknoopjes aan de onderkant of outfits met ruime halsopeningen.
  • Praktisch: Het moet goed te wassen zijn, want de babykleding gaat ongetwijfeld vies worden. De kwaliteit moet goed genoeg zijn zodat de kleuren niet te snel vervagen en de stof snel slijt. Check dus ook de wasvoorschriften goed! Kan je het wassen en in de droger doen?
  • Functioneel: Kies kleding die gemakkelijk aan en uit gaat. 
    • BONUSTIPS: 
      Koop overslagrompertjes, dus rompertjes die je niet over het hoofdje heen hoeft te trekken. Geeft enorm veel voordelen met zich mee, zeker wanneer je kindje pas geboren is.
      En pakjes met voetjes eraan vast zijn lastiger, deze gaan niet makkelijk aan en vaak past het al snel niet meer als je kind ietsje groeit.

Klein maat babykleding

Baby's groeien in het begin razendsnel en groeien snel uit hun kleding. Het is verleidelijk om alles in pasgeboren maten te kopen, maar het is praktischer om ook kleding in grotere maten aan te schaffen. Je kan het maar beter vast in huis hebben! Bekijk hier onze handige maattabel.

Koop babykleding die geschikt is voor alle seizoenen

Voorbereiding is alles, zeker als het gaat om je dierbare baby. 

Houd rekening met het seizoen waarin je baby geboren wordt maar koop ook alvast kleding voor andere seizoenen: 

  • Lichte, ademende stoffen zijn perfect voor de zomer.
  • Logischerwijs: Wollige, warme kleding is beter voor de winter. Let wel op de stofjes, het moet dus niet kriebelen. Kijk onze Alwero Bodywarmers. Warm, wol, verschillende kleuren beschikbaar en ontzettend lief!
  • Denk ook aan je kinderwagen, daar kan je kinderwagen dekentjes voor kopen om je kleintje goed warm te houden.

 

Liefs, Willemijn 

← Oudere post Vorige post →



Laat een reactie achter