Wanneer moet de babykamer klaar zijn?

Zo leuk, er is een baby op komst! Heb je Pinterest al afgestruind voor de leukste babykamer inspiratie en weet je al hoe je op een pret echo kan zien of er een jongetje of een meisje in je buik groeit? Ben je benieuwd wanneer de babykamer klaar moet zijn? Wij raden aan niet te lang te wachten met het inrichten van de knuste kamer van het huis.

De start van het inrichten van de babykamer

Wanneer start je met het inrichten van de babykamer? Zelf begon ik al vrij vroeg met opruimen (rond de 14 weken). We wonen in Amsterdam en hadden een extra kamer voor de baby, maar deze moest wel heringericht worden van logeerkamer naar babykamer. Ik had het geluk dat ik niet erg misselijk was in het eerste trimester (wel heel moe), maar overdag had ik genoeg energie om dingen weg te gooien. Daarnaast struinde ik Pinterest af voor inspiratie naar babykamer thema’s en ging ik op zoek naar de leukste muurdecoratie, accessoires en kinderkamer behang.

Misschien gaat een ouder broertje of zusje wel naar een andere kamer zodat de babykamer weer vrij is? Doe dit vooral op tijd zodat er nog genoeg tijd is om te wennen aan zijn of haar nieuwe kamertje. Het laatste wat je wilt is dat je oudste moet wennen aan de nieuwe gezinssituatie en zich ook nog niet veilig voelt in zijn nieuwe kamer.

Het tweede trimester

Na groen licht van de 20 weken echo kan je echt beginnen met het inrichten van de babykamer. De meeste vrouwen hebben in het tweede trimester weer wat meer energie en begint de nesteldrang langzaam op te spelen. Bedenk goed wat je allemaal nodig hebt in de babykamer.

Een paar essentials zijn sowieso een wiegje (met de Snuggle Me Organic Lounger), een fijn lampje om te gebruiken tijdens het voeden, een goede stoel, een commode en aankleedkussen met daarbij verschillende hoezen

Het laatste trimester

Wanneer de basis van de kinderkamer staat, is het tijd om de babykamer af te maken met accessoires en decoratie. Ga tijdens je verlof ongegeneerd overdag Netflix kijken en tussendoor online shoppen op BabyRoomBoom.nl. Wij kunnen je ontzettend goed helpen met de accessoiressen voor in de kamer. Denk aan de gepersonaliseerde hydrofiele doeken, dekens en/of badcape. Vooral niet de verschillende knuffeldoekjes vergeten! Geven extra gezelligheid aan de grote kamer voor zo'n kleintje. 

Leeuwenhoofd-voor-aan-de-muur

 

Wanneer moet de babykamer klaar zijn?

Het is dus handig om op tijd te beginnen met opruimen (als het lukt in het eerste trimester), in het tweede trimester de grote dingen aan te schaffen en aan het begin van je verlof (in het derde trimester), als echt die nesteldrang er is de laatste spulletjes aan te schaffen om voor dat kleine mensje een knus en fijn kamertje te maken.

Wij zorgen wel dat we snel verzenden zodat alles op tijd binnen is voordat jouw newborn er is. En mis je wat? Dan kan je dit altijd nog bestellen!

← Oudere post Vorige post →Laat een reactie achter