Mijn account
Koop nu, betaal later met Klarna♥ Gratis verzending vanaf €75 ♥

Welke lampjes zijn geschikt voor de kinderkamer?

Door L.S.E Bunge op

Misschien is er een baby op komst, ga je verhuizen, of wordt je kleintje groot en gaat hij naar een andere kamer. Ben je bezig met de inrichting en benieuwd welke lampjes geschikt zijn voor de kinderkamer? Wij helpen je graag met het vinden van de juiste kinderkamer verlichting. Van Himalaya Zoutlampen tot lampjes die je op je nachtkastje zet. Alles om van de kinderkamer de knuste kamer van het huis te maken.

De Himalaya Zoutlamp

Een Himalaya Zoutlamp is een brok zout uit het Himalaya gebergte met een gat in het midden waardoor je hem kan gebruiken als lampje (met stekker). We zagen het Himalaya Zoutlampje al meerdere keren voorbij komen bij momfluencers Nina Pierson, Rens Kroes en Romy Boomsma (o.a. gebruikt tijdens de thuisbevalling). In ieder geval zijn de Himalaya Zoutlampen erg geschikt om te gebruiken in de kinderkamer en wij vertellen je graag waarom.

Himalaya-zoutlamp-2-tot-3-kg

De voordelen van de Himalaya Zoutlamp

De Himalaya Zoutlampen reinigen de lucht en zorgen voor een betere atmosfeer en luchtkwaliteit in de kamer, wat bevorderlijk is voor de nachtrust. Daarnaast geeft de zoutlamp een rode, warme gloed af. Rood licht heeft als enige kleur geen negatieve effecten op de aanmaak van melatonine. Melatonine is een hormoon dat slaperig maakt en zorgt voor een goede nachtrust. Je wilt dus niet dat de aanmaak van melatonine wordt verstoord. Wat wel het geval is wanneer je blauw of wit licht gebruikt in de avond of nacht. Deze kleuren hebben negatieve effecten op de nachtrust.

Je kan de Himalaya Zout nachtlamp dus ook heel goed aan laten staan wanneer je kindje bang is in het donker en daarnaast is de Himalaya Zoutlamp erg goed te gebruiken tijdens de nachtvoedingen. Jij en je baby worden van het licht minimaal wakker, maar kunnen wel genoeg zien.

himalaya-zout-nachtlampje-naturel

Overigens schijnt het zo te zijn dat je peuter pas vanaf 2 jaar genoeg fantasie heeft om echt bang te zijn in het donker. Hoewel ik soms met een dreumes van 1,5 jaar ook al dat gevoel heb, weet ik dus niet zeker of hij gewoon wil keten of dat hij daadwerkelijks nachtmerries heeft. Ik laat zo nu en dan de Himalaya zoutlamp aanstaan wat hem helpt tegen enge gedachten.

Kinderkamer lampje voor tijdens het spelen

Behalve slapen, is het ook heel belangrijk dat je kindje lekker kan spelen en knutselen in zijn kinderkamer. Hierdoor wordt de kamer een veilige plek, waar je kindje zich helemaal op zijn gemak voelt.

Ben je opzoek naar een sfeervol kinderkamer lampje? kies dan voor deze mooie lamp van A La Collection. De aluminium poot heeft de vorm van een zeeschelp met een off-white lampenkap. Deze lamp past helemaal in de bohemien kinderkamertrend en is een echte eye-catcher in elk interieur.

nachtlampje-schelp-kinderkamer

Overigens hebben we ook een keer een blog geschreven over de 10 leukste items voor kinderkamers van dit moment. Hier vind je naast kinderkamer verlichting tips ook de leukste muurdecoratie, kinderkamer posters en manieren om speelgoed op te ruimen. Natuurlijk kan je ook even bij onze Pinterest pins kijken voor nog meer inspiratie.

← Oudere post Vorige post →Laat een reactie achter