Welke maat babykleding past bij welke leeftijd?

Je bent zelf zwanger, je beste vriendin gaat bevallen of je bent op zoek naar een leuk kraamcadeau. Maar welke maat babykleding past bij welke leeftijd. Wij helpen je graag waar je op moet letten bij het kopen van kinderkleding en hebben de maten per leeftijd op een rij gezet. 

Pasgeborenen (0-3 maanden)

Pasgeboren baby's groeien snel en hebben kleding nodig die comfortabel en niet te strak is. Kies voor maat 50/56, wat overeenkomt met 0-3 maanden. Rompertjes, slaappakjes, voor in een heerlijke KiCo slaapzak en zachte katoenen mutsjes zijn perfect voor deze fase. Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt, want baby's hebben de neiging om snel door hun kleding te groeien, vooral in de eerste paar weken.

Baby's (3-6 maanden)

Tegen de tijd dat je baby de leeftijd van 3-6 maanden bereikt, zijn ze gegroeid en hebben ze grotere kleding nodig. Maat 62/68 is geschikt voor deze leeftijdsgroep. Kies voor comfortabele en praktische kledingstukken zoals Silly Silas leggings, maillots en andere kleren van het merk Lil' Atelier. Let op de seizoenen bij het kiezen van kleding, aangezien het weer invloed kan hebben op wat je baby draagt. Voor de koude dagen zijn de (gepersonaliseerde) bodywarmers van Alwero heerlijk. 

Zo valt Lil’ Atelier over het algemeen wat groter dan bijvoorbeeld Alwero.

Oudere baby's (6-12 maanden)

Naarmate je baby ouder wordt, zal hij meer bewegen en ontdekken. Kies daarom voor kleding die bewegingsvrijheid biedt. Zo zijn de schoentjes heerlijk om de voetjes warm te houden en blijven ze goed zitten. Maat 74/80 is geschikt voor baby's van 6-12 maanden. 

Overzicht Maattabel

  • 0 tot 1 maand: maat 50 (let op dat baby’s die bij de geboorte zwaarder wegen dan 3600 gram deze maat vaak niet passen)
  • 1 tot 2 maanden: maat 56
  • 2 tot 4 maanden: maat 62
  • 4 tot 6 maanden: maat 68
  • 6 tot 9 maanden: maat 74
  • 9 tot 12 maanden: maat 80
  • 12 tot 18 maanden: maat 86

Gemiddeld groeit een baby in het eerste jaar namelijk ongeveer 25 cm en dat is 2 keer zoveel dan in zijn 2de jaar. Het eerste jaar zal je dus flink babykleding moeten inslaan.

    Babykleding bij BabyRoomBoom

    Wij van BabyRoomBoom houden van babykleding. Van schattige rompertjes die altijd goed zijn tot stoere broekjes . Verder houden wij van de wollen bodywarmers van Alwero. Wij zijn fan van goede kwaliteit, duurzame babykleding bij voorkeur gemaakt van natuurlijke producten zoals wol of biologisch katoen.

    Ben je opzoek naar babykleding inspiratie, bekijk dan vooral onze Pinterest pagina of onze Instagram @babyroomboom.official. Wij mixen en matchen graag babykledingsets zodat je baby er altijd gestyled uitziet. Hoe lang het schoon blijft, daar kunnen we je helaas niet mee helpen ;).

     

    babykledingset

     

    babykledingset
    Liefs, 
    Willemijn 

    ← Oudere post Vorige post →



    Laat een reactie achter